Årets Sonfjällsbygdare 2020

Rösta på Årets Sonfjällsbygdare 2020

RÖK.@

En städturné mitt i Corona tider! Gänget packade sina grejer på en fyrhjuling och startade sin städturné i Hede. En svängig musikstund utanför den lokala handlaren. Sedan drog gruppen iväg vidare på sin turné mot Linsell och vidare mot Sveg. Längs vägen stannade ekipaget på parkeringsplatser och liknande för att städa upp. RÖK@ har även spelat musik på äldreboenden och liknande, för att sprida glädje till våra äldre. En fin insats av RÖK.@ för miljön och där man ser att musiken lättar upp i svåra stunder!

Cecilia Bengtsson

Startade en midsommar-insamling för de boende på Hedegården! Tanken var att kunna servera god mat i midsommartid. Insamlingen tog oanade höjder och genererade 27 000 kr, pengar som använts under hela året för att sätta guldkant på vardagen. Det har bland annat varit bufféer, tårtor och bubbel, vilket har varit mycket uppskattat av både boende, deras anhöriga samt personal. Ett fantastiskt initiativ av Cecilia som gjorde stor skillnad och skänkte glädje!

Rune Nordström & Tommy Erixon

Utveckling av bygden med ideella krafter! Med ett otroligt brinn och driv för det ideella har dessa två herrar genom många år funnits med som eldsjälar. De får saker att hända och visar med sitt engagemang, sin noggrannhet och kunskap att ingenting är omöjligt. Vi kan bland annat se det genom ett fantastiskt utegym vid Hede Camping och ett renoverat seldon på hembygdsgårdens trähäst. Tommy och Rune är verkligen personer som båda visar vikten av ideellt engagemang!

RÖK.@ - En musikalisk städturné
Cecilia Bengtsson - Insamling till förmån Hedegården
Rune Nordström & Tommy Erixon - Eldsjälar
 
 
 
 

Vinnare tidigare år:

2019 - Ingen vinnare utsedd, då fokus låg på att färdigställa

           Sonfjället natur & Kultur / Hede Turistbyrås nya lokaler

2018 - Korpen Hede

2017 - Ulf Larsson, Hede

2016 - Fjällhälsan

2015 - Sune Halvarsson, Hedeviken