Sonfjällsbygdare

 

ÅRETS SONFJÄLLSBYGDARE 2018 blev

KORPENGÄNGET HEDE!


 

 

Under torsdagskvällen bjöd Hede Företagargrupp in till GlöggMys på Hede Camping. Det var över 60 personersom kom och minglade! En mycket mysig och trevlig kväll! Ordförande Lars Bygdén berättade först litegrann om hur projektet Sonfjället natur & kultur, och att vi kommer att köra en öppning i februari när forbönderna gör sitt

årliga stopp i Hede. Sedan kommer vi ha en större invigning under vecka 30, då det även är Hede Byfest. Den första tillfälliga utställningen är om forbönderna. Kontakt Olivia 0707379740 om Du har något som vi kanlåna till utställningen!

 

Sedan var det dags att kora Årets Sonfjällsbygdare 2018: Alla de nominerade fanns på plats och av de 272 röster som har inkommit var det otroligt jämt mellan de olika gängen. De som fick flest röster var Korpen-gänget i Hede! De fick mottaga ett diplom men även ett presentkort som dom tillsammans kan njuta av något gott. 

 

Efter detta delades i år ytterligare ett pris ut, denna gång av Härjedalens trä och Adven värme ab. Bröderna Grubb fanns på plats och berättade att de ris och sly som lämnas in av allmänheten till Härjedalens Trä flisas upp till biobränsle och används i Advens fjärrvärmepannor för uppvärmning av Hedes samhälle. Detta är något som kommer återkomma, med ett par års mellanrum. Priset i år gick även det till Korpen i Hede och summan på 60 000 kr var ännu en glad överraskning till Korpengänget! 

 

Tack alla ni som kom och förgyllde denna mysiga kväll!

Tack till alla nominerade för allt Ni gör för Hede!

//Olivia

 

 

 

DE NOMINERADE 2018 VAR 

 

Nr 1 / ÅTERVINNINGSGÄNGET på Returen

På återvinningscentralen Returen utanför Hede jobbar ett härligt gäng med människor! Dessa personer sköter även om anläggningen som finns på Ljusnedal. Öppettiderna har utökats under de senaste åren och det har mötts med otrolig positivitet.

 

Motivering:

Återvinningsgänget hjälper Oss alla att sortera och kasta rätt! Med flygande fart töms våra släp och bilar på de återvinningsbara materialen som vi har med oss. Ingen fråga är för dum hur man ska sortera utan man möts alltid av positivitet och glada miner! Service ut i fingertopparna!
 

 

 

 

Nr 2 / SKOLCAFETERIAGÄNGET Sonfjällsskolan

På Sonfjällsskolans cafeteria har ungdomarna möjlighet att köpa fika och prata en stund med gänget som håller i cafeteriaverksamheten. Runt 20 pensionärer hjälps åt genom ett rullande schema att bemanna cafeterian under vardagarna som avslutas med en lunch i skolans matsal.

 

Motivering:

Gänget som arbetar i Sonfjällsskolans Cafeteria nomineras för deras engagemang i Hedes framtid, våra ungdomar! Förutom att se till att det finns något gott och nyttigt att fika, skapar de även en bra stämning i rasthallen och en fin kontakt med ungdomarna som känns otroligt viktig idag!

 

 

 

 

 

Nr 3 / KORPENGÄNGET

Runt 16 aktiva instruktörer och ledare håller helt ideellt i Korpenverksamheten som sedan runt 10 år tillbaka finns i gamla "nålaåa-huset". Det är runt 200 aktiva medlemmar som tränar tillsammans på nått av veckans pass som hålls 5-6 dagar per vecka. Där finns nått för alla!

 

Motivering:

Korpengänget i Hede nomineras för deras engagemang i friskvård och träning! En viktig mötesplats för många, för att peppas eller peppa andra till att vara mer aktiva. Det finns grupper för alla, oavsett tidigare vana av träning. Korpen arbetar ständigt för att utveckla deras fantastiska instruktörer och ledare som helt ideellt hjälper Oss att må bättre!

 

  

 

Nr 4 / SOPPLUNCHGÄNGET

Gänget som ordnar med soppuncherna på Hede Församlingshem är ganska stort, det är runt 30 personer. Arbetet är en viktig mötesplats för såväl för dem som lagar maten och för dem som får njuta av den.

 

Motivering:

Varje vecka serverar detta gäng en god hemlagad soppa på Församlingshemmet. Sopplunchen är förutom väldigt god, även en viktig mötesplats som många i Hede tar vara på oavsett om man är företagare, pensionär, föräldraledig eller nyinflyttad. En viktig mötesplats!

 

  

Information om röstning:

 

Alla har haft chansen att rösta på hemsidan eller i röstlådorna som sattes upp under perioden

fredag 19 okt-18 till 25 nov-18 vid Hede Camping & vid ICA Supermarket i Hede.


Tidigare vinnare och nominerade:

Vinnare 2017: Ulf Larsson

nominerade: "Byggpensionärerna", Karin Amundsson, Lena & Erik Daabach samt

Kent Forsling.


Vinnare 2016: Fjällhälsan

nominerade: Dahls Däck o Service, Birgitta Westergren


Vinnare 2015: Sune Halvarsson

nominerade: Håkan Håkansson, Bygdebandsredaktionen, Betongen i Hede


Vinnare 2014: John Carlsson

nominerade:Helge Jonsson, Hede Blomsterhandel, Röda Korset-Kupan


Vinnare 2013: Eva-Britt & Jan-Erik Nordstrand

nominerade: Tore Pettersson, Sune Halvarsson, Kathy Bäck, Peter Eriksson


Vinnare 2012: Viktor Mattsson

nominerade: Svenne Grinde, Distriksveterinärerna, , Peter Eriksson, Jan Frisk


Vinnare 2011: Kerstin Ljungberg

nominerade: Herje Nordqvist, Ivar Amundsson


Vinnare 2010: Eva Nordström

Vinnare 2009: Rosita Persson

Vinnare 2008: Lauras Skönhet och hälsa

Vinnare 2007: Gårdsmejeriet

Vinnare 2006: -

Vinnare 2005: -

Vinnare 2004: -

Vinnare 2003: Norran

Vinnare 2002: Hedegrillen

Vinnare 2001: Lars Peder Persson
tidigare nominerade

Hede Företagargrupp

Hede Företagargrupp består av en väldigt aktiv styrelse. Deras arbete finns att följa!

Läs mer här

Olivia Söderlund

kontoret


0730-358712

olivia@hedeforetagargrupp.se