Det här jobbar vi med

Det här jobbar HFG med:

En finare bygd

En finare bygd är en grupp som arbetar med att pyssla om och göra Hede med omnejd en lite finare plats att bo i men även besöka. Det kan vara genom marschaller eller blommor. Du kan bidra till denna utsmyckning genom att skänka ett bidrag via swish: 1234 945 622

eller hos Turistinformationen i Hede.

Skyltgruppen

På uppdrag av HFG har Gunnar Eriksson och Rune Nordström gjort en rejäl röjning av den gamla vägen till Hede Kyrkby, vid Kråshögen. Detta arbete skedde under våren/sommar 2016.Nu är det dags att jobba vidare med frågan, att utveckla vandringsstråken i och omkring byn.

Här behöver vi eldsjälar! Vill du hjälpa till på något vis? Hör av dig till Olivia!

Nyföretagarcentrum

HFG har ett samarbete tillsammans med

Nyföretagarcentrum i Jämtland.

Boka in ett möte tillsammans med Härjedalens rådgivare när du har en affärsidé!

Elavtalet

HFG har ett tecknat ett fördelaktigt avtal med Fyrfasen Energi, som våra medlemmar i Hede Företagargrupp (företagare) och Hede Framåt (privatpersoner) får vara delaktig i.

Vänd dig till kansliet för mer info.

Turistinformationen

Sedan många år har HFG skött Hede Turistinformation på uppdrag av Härjedalens Kommun. Vi håller våran turistinformation öppen under hela året, även i lågsäsong. Den bemannas av ordinarie personal, samt förstärks under högsäsong.

Stormöte

En gång per år håller HFG vad vi brukar kalla ett stormöte. Intressanta föreläsare brukar bjudas in. Dessa möten är till för ALLA i vårt område. Här har man även chansen att höra lite mer om vad som är på gång och vad som har skett.

Årets Sonfjällsbygdare

Under Stormötet brukar vi kora årets Sonfjällsbygdare, en person eller flera som har gjort något speciellt för vår bygd. Man får lämna in förslag på vem man tycker ska få denna utmärkelse och sedan får allmänheten rösta på dessa personer.

Förstudie: naturum Sonfjället

Just nu arbetar vi med en förstudie om att ta vara på våran diamant Sonfjället och göra den mer tillgänglig för alla året runt. Vi ser över alternativet om att göra ett naturum med koppling till just Sonfjället och dess nationalpark.

Inflyttarservice

Hfg har på senaste styrelsemötet beslutat att fortsätta på eget initiativ med Inflyttarservicen, och välkomnstgåvorna till dem som skriver sig i vår del av kommunen. Vi kommer därför att arbeta fram ett eget koncept för detta, och ber om överseende för att inflyttarpåsen dröjer. Vi kommer att dela ut dessa i efterskott.

Detta är mycket uppskattat av dem som har mottagit en kasse från Oss tidigare. Kasseninnehåller välkomstbrev och olika välkomsterbjudanden som våra olika företagare på orten sponsrar med.

 

Hede Företagargrupp har under de senaste tio år haft i uppgift att dela ut välkomnagåvor till de människor som flyttar till det vi kalla "Hede gamla kommun". Detta på uppdrag av Härjedalens Kommun. Härjedalens kommun valde att inte förlänga avtalet samma dag som det löpte ut, vid årsskiftet 2016/2017. Uppdraget har sedan dess legat på is tillfälligt.

 

 

Hede Företagargrupp

Hede Företagargrupp består av en väldigt aktiv styrelse. Deras arbete finns att följa!

Olivia Söderlund

kontoret

 

0730-358712

Hede Turistinformation

Hede Tursitinformation är en helårsöppen turistbyrå som Ni hittar mitt i byn, invid hembyds-gården.

Hede Vemdalens Industrifastigheter

Hede Företagargrupp äger 3 fastigheter centralt belägen i Hede, invid Fjällhälsan.

Vill du göra en intresseanmälan?

Hede Camping

Hede Företagargrupp äger sedan ett par åt tillbaka Hede Camping, som ligger vid Ljusnans strand mitt i byn Hede.

Hede Vemdalen Golfklubb

Hede Företagargrupp köpte vid årsskiftet golfbanan i Hede, som drivs av Hede Golfklubb AB.