Det här jobbar vi med

Det här jobbar HFG med:

En finare bygd

En finare bygd är en grupp som arbetar med att pyssla om och göra Hede med omnejd en lite finare plats att bo i men även besöka. Det kan vara genom marschaller eller blommor. Du kan bidra till denna utsmyckning genom att skänka ett bidrag via swish: 1234 945 622

eller hos Turistinformationen i Hede.

Skyltgruppen

På uppdrag av HFG har Gunnar Eriksson och Rune Nordström gjort en rejäl röjning av den gamla vägen till Hede Kyrkby, vid Kråshögen. Detta arbete skedde under våren/sommar 2016.Nu är det dags att jobba vidare med frågan, att utveckla vandringsstråken i och omkring byn.

Här behöver vi eldsjälar! Vill du hjälpa till på något vis? Hör av dig till Olivia!

Nyföretagarcentrum

HFG har ett samarbete tillsammans med

Nyföretagarcentrum i Jämtland.

Boka in ett möte tillsammans med Härjedalens rådgivare när du har en affärsidé!

Elavtalet

HFG har ett tecknat ett fördelaktigt avtal med Fyrfasen Energi, som våra medlemmar i Hede Företagargrupp (företagare) och Hede Framåt (privatpersoner) får vara delaktig i.

Vänd dig till kansliet för mer info.

Turistinformationen

Sedan många år har HFG skött Hede Turistinformation på uppdrag av Härjedalens Kommun. Från årskiftet 2017/2018 kommer ett tätare samarbete med Destination Vemdalen, efter den nya upphandlingen om mottagarservice. Området berikas även med ett antal "InfoPoints". Vi håller våran turistinformation öppen under hela året, även i lågsäsong. Den bemannas av ordinarie personal, samt förstärks under högsäsong. Läs mer på www.sonfjallsbygden.se

Stormöte blir GlöggMys

En gång per år håller HFG vad vi brukar kalla ett stormöte men i år testade vi något nytt och bjöd in alla till Årets GlöggMys. Under denna stund berättade vi om vårt arbete med att ta ner Sonfjället på byn, genom att skapa "Upplevelserum Sonfjället". Dessutom korades Årets Sonfjällsbygdare 2017.

Årets Sonfjällsbygdare

Under Stormötet/GlöggMyset brukar vi kora årets Sonfjällsbygdare, en person eller flera som har gjort något speciellt för vår bygd. Man får lämna in förslag på vem man tycker ska få denna utmärkelse och sedan får allmänheten rösta på dessa personer.

Projekt: naturum/upplevelserum Sonfjället

Vi ahr nu avslutat förstudien som HFG har genomfört genom ett stöd från Leader Sjö, Skog och Fjäll. Förstudien fokuserade på att ta vara på våran diamant Sonfjället och göra den mer tillgänglig för alla året runt. Förstudien visade att det finns goda möjligheter att göra ett "naturum/upplevelserum" med koppling till just Sonfjället och dess nationalpark i Hede. Vi har nu skickat in en ansökan om att genomföra detta projekt, med stöd av Leader Sjö, Skog och Fjäll, samt en ansökan om investeringsstöd från Härjedalens Kommun. Vi ahr vidare skickat in en ansökan om att få använda oss av det skyddade varumärket naturum som Naturvårdsverket äger, under uppbyggnaden som startar 1 maj.

Inflyttarservice

Hfg har på senaste styrelsemötet beslutat att fortsätta på eget initiativ med Inflyttarservicen, och välkomnstgåvorna till dem som skriver sig i vår del av kommunen. Vi kommer därför att arbeta fram ett eget koncept för detta, och ber om överseende för att inflyttarpåsen dröjer. Vi kommer att dela ut dessa i efterskott.

Detta är mycket uppskattat av dem som har mottagit en kasse från Oss tidigare. Kasseninnehåller välkomstbrev och olika välkomsterbjudanden som våra olika företagare på orten sponsrar med.

 

Hede Företagargrupp har under de senaste tio år haft i uppgift att dela ut välkomnagåvor till de människor som flyttar till det vi kalla "Hede gamla kommun". Detta på uppdrag av Härjedalens Kommun. Härjedalens kommun valde att inte förlänga avtalet samma dag som det löpte ut, vid årsskiftet 2016/2017. Uppdraget har sedan dess legat på is tillfälligt.

 

 

Hede Företagargrupp

Hede Företagargrupp består av en väldigt aktiv styrelse. Deras arbete finns att följa!

Olivia Söderlund

kontoret

 

0730-358712

Hede Turistinformation

Hede Tursitinformation är en helårsöppen turistbyrå som Ni hittar mitt i byn, invid hembyds-gården.

Hede Vemdalens Industrifastigheter

Hede Företagargrupp äger 3 fastigheter centralt belägen i Hede, invid Fjällhälsan.

Vill du göra en intresseanmälan?

Hede Camping

Hede Företagargrupp äger sedan ett par åt tillbaka Hede Camping, som ligger vid Ljusnans strand mitt i byn Hede.

Hede Vemdalen Golfklubb

Hede Företagargrupp köpte vid årsskiftet golfbanan i Hede, som drivs av Hede Golfklubb AB.